پرسش رایج روزه داران افطاری و شام با هم خورده شود؟

پرسش رایج روزه داران افطاری و شام با هم خورده شود؟ به گزارش رژیم آسان، یک متخصص طب سنتی، در رابطه با تغذیه صحیح در فاصله افطار تا سحر، نکاتی را متذکر شد.


به گزارش رژیم آسان به نقل از وبدا، مامک هاشمی، با تاکید بر تفاوت های فردی در قوت هضم، اظهار داشت: هر فردی باید با عنایت به شرایط جسمی خود برنامه غذایی مناسب را انتخاب نماید. برخی افراد می توانند وعده افطار و شام را با هم میل کنند، در حالیکه برخی دیگر باید این وعده ها را جداگانه و با فاصله مصرف کنند. وی ضمن اشاره به این که مصرف مواد غذایی متنوع در مدت زمان کوتاه میان افطار و سحر می تواند مشکلات گوارشی به وجود بیاورد، اظهار نمود: یکی از نکات مهم در تغذیه رمضان، رعایت فاصله مناسب میان مصرف مواد غذایی مختلف است. برای نمونه، میوه بهتر است پیش از غذا یا حداقل دو ساعت پس از یک وعده غذایی سنگین مصرف شود، چونکه خوردن آن فورا بعد از غذا، هضم را مبتلا به اختلال می کند. همینطور مصرف آجیل و خوراکیهای سخت هضم مانند شیرینی ها، فورا بعد از افطار و شام، می تواند سبب مشکلات گوارشی و سنگینی معده شود. این متخصص طب سنتی به مشکلات پوستی ناشی از تغذیه نامناسب در جوانان و نوجوانان اشاره نمود و اضافه کرد: در اشخاصی که دارای مزاج گرم هستند، مصرف هم زمان مواد غذایی با طبع گرم مانند خرما، آجیل، شکلات و شیرینی های نوروزی در فاصله کوتاهی بعد از هم، می تواند منجر به تشدید جوش، آکنه و حتی خارش پوستی شود. برای کاهش این عوارض، سفارش می شود مصرف شربت های سنتی مانند سکنجبین افزایش یابد، چونکه این نوشیدنی ها به تعدیل حرارت بدن کمک می کنند. هاشمی با تاکید بر ضرورت مصرف کافی مایعات، نسبت به نوشیدن بیش از اندازه چای، به ویژه در وعده سحر، اخطار داد: چای خاصیت مدر دارد و سبب دفع سریع آب از بدن می شود. این مورد می تواند در ساعات اولیه روزه داری باعث تشنگی شدید و خشکی بدن شود. بنابراین، بهتر است میزان مصرف چای کنترل شده باشد و در مقابل، از نوشیدنی های طبیعی و متعادل کننده مانند شربت سکنجبین یا عرقیات گیاهی استفاده گردد. یکی از پرسش های رایج روزه داران عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در جواب این پرسش که آیا افطار و شام را با فاصله بخوریم یا همزمان، اظهار داشت: این مورد بستگی به قدرت هضم فرد دارد. برخی افراد معده حساسی دارند و بعد از یک روز روزه داری، توانایی هضم یک وعده غذایی سنگین مانند پلوخورش را ندارند. این افراد بهتر است ابتدا با یک افطار سبک شامل سوپ یا آش های رقیق روزه خویش را باز کنند و سپس با فاصله، شام را میل کنند. اما اشخاصی که بعد از افطار دیگر علاقه ای به غذا ندارند، می توانند افطار و شام را همزمان مصرف کنند. این متخصص طب سنتی در رابطه با ترکیب نامناسب مواد غذایی هم توضیح داد: یکی از شایع ترین عادات غذایی غلط، مصرف مخلفاتی مانند ماست، سالاد و ترشیجات همراه غذا است. این مواد می توانند هضم را گرفتار مشکل کنند و باعث نفخ و سنگینی شوند. در بین این مخلفات، تنها زیتون است که مصرف آن همراه غذا بدون مشکل است. او در آخر سفارش کرد: مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده در فاصله افطار تا سحر باید کاهش پیدا کند، چونکه این غذاها علاوه بر دشواری هضم، سبب تشدید تشنگی در طول روز هم می شوند. همچنین، خوراکی هایی مانند زولبیا و بامیه که در ماه رمضان رایج هستند، به علت قند و روغن بالا، تعادل تغذیه ای بدن را به هم می زنند و بهتر است در مصرف آنها اعتدال رعایت شود. با رعایت این نکات می توانیم این ایام را به سلامتی پشت سر بگذاریم و فرصت باردیگر ای برای استراحت و پاکشسازی به بدن بدهیم.

1403/12/20
10:22:20
5.0 / 5
26
تگهای خبر: برنامه , پزشك , تغذیه , چرب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان

رژیم آسان، راهی برای تغییر دائمی سبک زندگی و رسیدن به سلامتی پایدار. سلامتی و تناسب اندام، آسان تر از همیشه