اکالیپتوس درختی با خواص درمانی اعجاب انگیز
به گزارش رژیم آسان، اکالیپتوس با برگ های معطر، اهمیت بالای ی در بهبود بیماری های تنفسی، سلامت پوست و دهان ایفا می کند. همینطور از دم نوش و بخور اکالیپتوس میتوان برای درمان بیماری های مختلف استفاده نمود.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، درخت اکالیپتوس با نام علمی eucalyptus globulus در جهان شناخته می شود و درخت بلندی است که بومی استرالیا و دیگر مناطق اقیانوسیه است. امروزه این درخت در خیلی از نقاط دیگر جهان بعنوان روش احیای مجدد جنگل رشد و پرورش داده می شود چونکه این درخت بسیار سریع رشد می کند. انواع مختلفی از درخت اکالیپتوس در جهان وجود دارد. بعضی از آنها بزرگ تر از یک درختچه نیستند، در حالیکه برخی دیگر امکان دارد به بیشتر از ۶۰ متر ارتفاع برسند. ازاین رو درختان بسیار بزرگی محسوب می شوند. گونه خاصی از درخت اکالیپتوس بعنوان “درخت صمغ آبی” یا “درخت تب استرالیا” نامیده می شود. مورد اول به رنگ برگ ها و شیره ای که از پوست آن خارج می شود اشاره می کند، در حالیکه مورد دوم به طبیعت درمانی ضد میکروبی و ضد باکتریایی مزایای آن اشاره دارد. عنصر اصلی این گونه درخت ها برگ های سبز مایل به خاکستری آن است. این برگ ها بزرگ، ضخیم و چرمی هستند و دارای ظاهری نیزه ای شکل هستند. وقتی برگ ها خرد می شوند، عطر و روغن قوی تولید می کنند که امکان دارد برای مصارف زیادی استخراج شود. برگ ها این درخت جمع آوری شده و خشک می شوند تا از آنها یک فنجان دم نوش شفابخش تهیه شود. این گیاه مفید هزاران سال توسط مردم بومی مورد استفاده قرار گرفته است. تصور می شود که بومیان استرالیا نخستین اشخاصی هستند که از برگ های درخت اکالیپتوس به شکل دارویی استفاده کردند. در واقع این درخت تا قرن ۱۸ به بقیه جهان معرفی نشد و در قرن ۱۹ در مقیاس وسیع در سرتاسر اروپا و آسیا کاشته شد.
خواص درمانی اکالیپتوس روغن اکالیپتوس دارای خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کننده است، از این طریق باعث رفع آکنه، جوش و جای جوش هم می شود. از دیگر خواص اکالیپتوس اینست که باعث پاکسازی پوست صورت شده و بدین منظور پنج قطره روغن اکالیپتوس را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و یا روغن بادام شیرین مخلوط کرده و ترکیب حاصل را روی صورت مالیده و ماساژ دهید و بعد صورت خویش را با آب ولرم بشویید. اکالیپتوس با داشتن خواص ضدویروسی و ضدالتهابی قوی که دارد، می تواند به درمان زگیل و راش های پوستی کمک نماید. یکی دیگر از خواص اکالیپتوس اینست که باعث بهبود گردش خون در بدن شده و بنابراین رشد موها را تقویت می کند. همینطور گفتیم که روغن اکالیپتوس دارای خواص ضد میکروبی قوی است، از همین رو می تواند باعث درمان شوره سر شود. روغن اکالیپتوس می تواند حشرات را دفع کرده و از همین طریق باعث درمان شپش می شود. بخور اکالیپتوس برای ضد عفونی کردن مجاری تنفسی، درمان التهاب غشاء مخاطی و ضدعفونی کردن مجاری تنفسی مفید و مؤثر است. این گیاه باز کننده ی مجاری بینی است و برای اشخاصی که دچار سینوزیت هستند می تواند مؤثر و مفید باشد. توجه کنید که اکالیپتوس، ماده ی درمان کننده ی سینوزیت نیست و تنها می تواند سردردهای ناشی از سینوزیت را کم کند. اکالیپتوس می تواند باعث کاهش میکروب ها در سینوس ها شود. بخور اکالیپتوس دارای خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد باکتریایی و خلط آوری برای ریه است و با داشتن این خواص می تواند عفونت ریه را درمان کند. علاوه بر درمان عفونت، بخور اکالیپتوس می تواند باعث تسکین تنفس و گرفتگی عضلات دستگاه تنفسی شود. در فصل های گرم سال حشرات زیادی در هوا هستند که برخی از آنها نیش های خطرناکی دارند که می توانند انتقال دهنده میکروب به بدن انسان باشند. جهت دفع آنها می توانید از روغن اکالیپتوس که در داروخانه ها بفروش می رسند استفاده کنید. برگ های اکالیپتوس حاوی اکالیپتول بوده که برای سلامت دندان ها مفید می باشد. برگ های اکالیپتوس سرشار از اتانول و ماکروکارپال C (نوعی پلی فنول) هستند که با کاهش باکتری های عامل حفره و بیماری های لثه به سلامت دهان و دندان کمک می کنند. عصاره برگ اکالیپتوس می تواند در کاهش تجمع پلاک دندان، خونریزی لثه و التهاب لثه نقش مؤثری داشته باشد و از همین رو از عصاره اکالیپتوس در تهیه دهان شویه ها استفاده می نمایند.
خواص دم نوش اکالیپتوس اکالیپتوس خواص فراوانی برای سیستم تنفسی دارد و اکالیپتوس برای درمان التهاب سینه، ریه ها، بینی و گلو مؤثر و مفید می باشد و می تواند بعضی از باکتری ها و قارچ ها را از بین ببرد. اکالیپتوس می تواند زکام (التهاب مخاط بینی) ویروسی را تسکین داده و سبب روان شدن ترشحات می شود. طرز تهیه دم نوش اکالیپتوس برای تهیه دم نوش لاغری اکالیپتوس باید یک قاشق چای خوری از برگ های خرد شده گیاه اکالیپتوس را با ۱۵۰ سی سی آب جوش مخلوط کرده و اجازه دهید برای مدت زمان ۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد. پس از این مدت زمان دم نوش تهیه شده از برگ های اکالیپتوس را صاف کنید و روزانه ۴-۲ فنجان از دم نوش اکالیپتوس را پس از غذا میل کنید.
نحوه استفاده از بخار اکالیپتوس برگ های اکالیپتوس به شکل نازک و کشیده هستند و سبز رنگ، که شما می توانید از عطاری خریداری کنید. همینطور می توانید روغن و یا عصاره اکالیپتوس را از مراکز بهداشتی و داروخانه ها بخرید. ظرفی که حاوی مقداری آب باشد را روی حرارت قرار دهید، و بعد برگ ها را به آب درحال جوش اضافه کنید. باید زمان دهید تا رنگ برگ ها قهوه ای شود، حالا باید ظرف را از روی حرارت بردارید و صورت خویش را به ظرف نزدیک کنید. باید مواظب باشید حرارت به پوست شما صدمه وارد نکند، حالا یک حوله نسبتاً بزرگ را روی سر خود بکشید چند دقیقه زمان بگذارید تا بخور به تمام مجاری تنفسی شما وارد شود. دو بار در هفته انجام این کار مجاری تنفسی شما را کاملا باز می کند، به بهبود وضعیت سرما خوردگی بسیار کمک می نماید. همینطور بخار کردن اکالیپتوس در فضای خانه از انتقال ویرس ها به دیگران جلوگیری می کند. مسمومیت به وسیله ورود بخار اکالیپتوس به دهان سفارش اکید می شود که در هنگام بخور و استفاده های دیگر از اکالیپتوس، از خوردن و بلعیدن گیاه، روغن آن، عصاره، آب حاصل از بخور و… خود داری کنید. خوردن ناگهانی آن معضلاتی چون ورود محتویات حلق به ریه و افت سطح هوشیاری، بزرگ ترین خطر پیش روی فرد مسموم می باشد، کاهش سطح هوشیاری، تشنج و خواب آلودگی، حالت تهوع، استفراغ، درد ناحیه بالای شکم، اسهال، علایم تنفسی شامل تنگی نفس، وقفه تنفسی، کبودی چهره و اعضای بدن، اسپاسم مجاری تنفسی، ورم ریوی، تنفس سریع و نامرتب و سطحی برای فرد ایجاد نماید. اکالیپتوس نقش مؤثری در بهبود بیماری های عفونی و سرماخوردگی ایفا می کند، همینطور اکالیپتوس امکان دارد با برخی داروها تداخل داشته باشد و مصرف همزمان اکالیپتوس با برخی داروها سبب تداخل دارویی می شود. این تداخل می تواند سبب تغییر در عملکرد داروها شده و عوارض جانبی را تشدید کند. ازاین رو سفارش می شود پیش از مصرف اکالیپتوس با پزشک مشورت شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب