رییس بیمارستان شهید مطهری اعلام كرد

مشكل تهیه پانسمان های نوین سوختگی

مشكل تهیه پانسمان های نوین سوختگی رژیم آسان: رئیس بیمارستان شهید مطهری برخی چالشهای درمان سوختگی در کشور به ویژه تحت تاثیر تحریمها و کرونا را تشریح نمود.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، مصطفی ده مرده ای_ رئیس بیمارستان شهید مطهری در نشست خبری روز ملی سوختگی که از استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه سوختگی و فرد سوخته همیشه جزو فراموش شده ها بودند و با وضعیت فعلی و بیماری کرونا این فراموشی بیش از گذشته شده است.
وی اظهار داشت: سه دسته سوختگی را می توان نام برد؛ یکی مرحله پیش از بیمارستان، یکی مرحله بیمارستان و یکی مرحله پس از بیمارستان و ترخیص است. مرحله پیش از بیمارستان اهمیت بسیار زیادی دارد که سهم وزارت بهداشت در این مرحله شاید ۲۵ درصد باشد و نهادهای دیگر تا ۷۵ درصد مسئولیت دارند. سوختگی نباید اتفاق بیفتد چون هنگامی که رخ دهد با معضل بسیاری مواجه می شویم و هیچ گاه پوست حالت اولیه را پیدا نمی کند.

این حجم از سوختگی برای کشور زیاد است

۹۰ درصد سوختگی ها قابل پیشگیری است
وی اضافه کرد: برخی مشکلات هم در بیمارستان وجود دارد، این حجم سوختگی برای کشور ما زیاد است، متاسفانه در رعایت ایمنی و بیماران سوخته جزو کشورهای ضعیف طبقه بندی می شویم. ۹۰ درصد سوختکی ها قابل پیشگیری است. بیشتر سوختگی ها متاسفانه مربوط به حوادث شغلی است و بسیاری از این افراد سوخته که مراجعه می کنند تابعیت ایرانی ندارند و چون نیروی کار خارجی بیمه نمی خواهد و ارزان تر است و بدون رعایت هیچ استانداردی به کار گرفته می شوند و هنگام سوختگی به بیمارستان مراجعه می کنند.

هزینه میلیاردی درمان سوختگی

بار بالای هزینه های درمان سوختگی برای بیمارستانها
رئیس بیمارستان شهید مطهری افزود: سوختگی به نرخ آزاد با تعرفه دولتی اگر حساب نماییم برخی مریض ها بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون هزینه دارند و در بیمارستان خصوصی در بدو ورود باید ۲۵۰ میلیون هزینه به صورت پیش پرداخت داشته باشند و اگر مریض یک ماه در ICU بستری شود شاید تا ۱ میلیارد تومان هزینه داشته باشد. بیماری که نه حمایت اجتماعی می شود و نه دفترچه بیمه دارد فقط باری بر وزارت بهداشت است. بیمارانی داریم که حتی توان پرداخت فرانشیز ندارند، معمولا بیماران سوخته کسانی هستند که از قشر ضعیف هستند. ما هیچ تفاوتی بین بیماران قائل نمی شویم و همه یکسان درمان می شوند اما بار هزینه برای بیمارستان بالا لست.

مشکل تهیه پانسمان های نوین تحت تاثیر تحریم ها

تختهای سوختگی به روز نیستند
وی اضافه کرد: به سبب تحریم ها مشکلات عدیده ای در تهیه پانسمان های نوین داریم. هم اکنون در حوزه سوختگی به جرات می توان گفت از نظر درمان های نوین به شدت در مضیقه هستیم. پانسمان هایی که به علم روز تولید می شود به ما نمی رسد و اگر هم برسد هزینه بسیار بالایی دارد و بیماران هم توان خرید را ندارند. باید در ارتباط با واردات پانسمان نوین به ما کمک گردد. از جانب دیگر تخت های سوختگی به روز نیستند. هر تخت سوختگی حدود ۵ میلیارد تومان هزینه دارد. هر بیمار سوخته باید در یک اتاق جداگانه بستری شود اما الان در بیمارستان شهید مطهری که مرجع سوختگی کشور است، اتاقهای شش تخته داریم و عفونت به آسانی از یک بیمار به بیمار دیگر منتقل می شود. با همه این مشکلات فقط هزینه پانسمان باند و گاز بیمار ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتومان است در صورتیکه بیمه یک سوم آنرا تقبل می کند. تعرفه ها برای بیماران سوختگی واقعی نیست و هزینه ها واقعی دیده نشده است.

ضعف در حمایتهای اجتماعی از بیماران سوخته
رئیس بیمارستان شهید مطهری با بیان برخی مشکلات افراد دارای سوختگی، اضافه کرد: مشکلاتی که برای بیمار در طول بستری به وجود می آید به هر طریقی با کمک خیرین، وزارت بهداشت و... رفع می شود اما پس از ترخیص مشکلات بیماران خیلی بیشتر است. تغییرات در فرم صورت سبب اخراج از کار، طلاق و... می شود. حمایت های اجتماعی ما ضعیف است و تلفیق آن با مشکلات اقتصادی موجب می شود فرد به تکدی گری برسد.

روزی یک پماد ۳۰ دلاری
وی در ادامه، اظهار داشت: لباس های لازم برای سوختگی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون است. بیشتر از ۵ درصد افراد سوخته نمی توانند لباس را تامین کنند و مشکل مضاعف می شود و دیر خوب می شوند و یا گرفتار ناتوانی می شوند. پمادها برای آنها به شدت گران است و یکی از پمادها حدود ۳۰ دلار است و الان با دلار آزاد وارد می شود و روزی یک پماد باید استفاده گردد. متاسفانه صنایع داخلی ما با مشکل مواجه می شوند و از رفتن به سمت تولید داخل پشیمان می شوند. آمدن کرونا سبب فراموشی بیشتر موضوع سوختگی شد.
وی درباره تاثیر طب سنتی بر درمان سوختگی، اظهار داشت: در مورد طب سنتی ادعا زیاد است. صرف ادعا نمی توان دارو را به بیمار داد و باید تحقیقات کافی بر آن صورت گیرد. بین دو تا ۳ دارو در حال استفاده است و اثرات خوبی داشته اما موجب نمی گردد بگوییم طب کلاسیک خوب نیست.
ده مرده ای اضافه کرد: ما به لحاظ دانش فنی و اعمال جراحی، هیچ عملی در دنیا نداریم که ما نتوانیم انجام دهیم ولی اینها توانایی فردی است، سیستم باید فعال تر شود و فناوری جدید وارد کند تا ما هم به روز شویم.
وی درباره آموزش به مردم هنگام مواجهه با سوختگی، اظهار نمود: بسته به نوع سوختگی باید همراه بیمار اعتماد به نفسش را حفظ کند، در سوختگی محیط بسته در ابتدا باید فرد را به محیط آزاد برد تا سوختگی استنشاقی رخ ندهد. موضع سوخته را با آب دمای اتاق شست و شو دهند، فرد را در حوض آب سرد نیندازند، از خمیردندان و سیب زمینی استفاده نکنند و به نخستین مرکز پزشکی مراجعه کنند. در مورد سوختگی با اسید هم تحت شرایط خاص با آب شست و شو دهند.
وی درباره سوختگی با اسید، اظهار داشت: این سوختگی ها خیلی زیاد نیست، اما اکثرا به سبب اسیدهایی است که برای باز کردن لوله های فاضلاب استفاده می شود که از لحاظ قانونی نباید در دسترس عامه مردم باشد. سوختگی اسید پاشی که به صورت نزاع و دعوا رخ می دهد آمار متغیری دارد، سال قبل این آمار بسیار پایین بود. به جز بیمارستان و خیرین هیچ حمایتی از بیماران اسیدپاشی نمی گردد. در سوختگی حین نزاع هم همینگونه است.




منبع:

1399/10/01
14:24:41
5.0 / 5
1708
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان