تشدید دیابت عارضه پنهان هوای آلوده

تشدید دیابت عارضه پنهان هوای آلوده به گزارش رژیم آسان، رییس دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران با اعلان اینکه آمارها نشان می دهند که شیوع دیابت در شهرهای آلوده حدودا دو برابر روستاها است، اظهار داشت: آلودگی هوا به تنهایی زمینه ساز بیماری است.



مهران حبیبی رضایی استاد بیوشیمی دانشگاه تهران و رییس دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: آلودگی هوا به ویژه در شهرهای صنعتی و آلوده، حاوی ذرات معلق در ابعاد ۲.۵ و ۱۰ میکرومتری و کوچک تر با محتوای ترکیبات بسیار مضر و خطرناکست. این ذرات در نتیجه استشمام و ورود به بدن، منجر به زایش رادیکال های آزاد و بروز استرس اکسیداتیو و در نتیجه بروز التهاب های مزمن می شوند که نتیجه آن مقاومت به انسولین و مبتلاشدن به بیماریهای وابسته همچون دیابت است.
وی اضافه کرد: برمبنای نتایج پژوهش انجام شده در دانشگاه تهران، ذرات معلق شهر تهران می توانند فرد را مستعد به مبتلاشدن به انواع بیماریهای وابسته به استرس های اکسیداتیو همچون بیماریهای قلبی عروقی و زوال عصبی کند. در این میان خردسالان به سبب ضعف در سیستم ایمنی و سرعت بیشتر تنفس یعنی ۳۰ الی ۶۰ بار در دقیقه، بیش از بزرگسالان با سرعت ۱۲ الی ۲۰ بار نفس در دقیقه، از آلودگی هوا متأثر می شوند و خطر ابتلای آنها در آینده به بیماریهای مقاومت به انسولین و وابسته به استرس های اکسیداتیو بمراتب بیشتر است.
حبیبی رضایی اضافه کرد: آمارها نشان می دهند که شیوع دیابت در شهرهای آلوده حدودا دو برابر روستاها است. این تفاوت به سبب وجود آلاینده های زیاد در هوای شهرها است. البته در بعضی روستاها، استفاده بی رویه و قرار گرفتن در معرض سموم شیمیایی می تواند منجر با افزایش آمار مبتلایان به دیابت شود. بدین جهت اصلاح سبک زندگی و بهره مندی از تغذیه سالم و سرشار از مواد آنتی اکسیدان می تواند تا حد زیادی از اثرات سوء زندگی در شهرهای آلوده کاهش دهد.
وی اضافه کرد: آلودگی هوا به تنهایی عامل دیابت نیست، اما یکی از عوامل محیطی مهمست که می تواند در کنار سایر عوامل مانند ژنتیک، تغذیه و استرس، خطر مبتلاشدن به دیابت را افزایش دهد. بعبارت دیگر، آلودگی هوا زمینه ساز بیماری است و در افراد مستعد می تواند نقش بسیار پررنگی در مبتلاشدن به بیماریهای التهابی ایفا کند.
توصیه ها برای کاهش تأثیر آلودگی هوا در مبتلاشدن به دیابت
رئیس اتحادیه انجمن های علوم زیستی ایران اضافه کرد: در راستای مقابله با آلودگی هوا و تامین سلامت جامعه، استفاده از انرژی های پاک و کاهش استفاده از سوخت های فسیلی در قالب برنامه های میان مدت و بلندمدت و تاسی از مؤلفه های اقتصاد زیستی، یک رویکرد جهانی پذیرفته شده است. بعلاوه بهبود کیفیت خودرو ها و ساماندهی حمل و نقل عمومی در کنار افزایش آگاهی عمومی درباره ی اثرات آلودگی هوا بر سلامت، می تواند در کوتاه مدت از اثرات طولانی مدت و مضر آلاینده های شهری و صنعتی کاهش دهد.
وی در آخر اشاره کرد: مردم باید بدانند که آلودگی هوا فقط مشکل محیط زیستی نیست، بلکه تهدیدی جدی برای سلامت نسل فعلی و نسل های بعد است. شایسته است با اصلاح سبک زندگی و آگاهی بیشتر درباره ی تأثیرات آلودگی از یک سو و تدوین سیاست های دانش محور در حوزه کاهش آلاینده ای شهری همچون توجه بیشتر به تجربیات جوامع موفق در پایین آوردن آلاینده های محیطی از طرف مسئولان، از افزایش مبتلاشدن به بیماری هایی مانند دیابت و بیماریهای وابسته پیشگیری شود.


منبع:

1403/10/24
10:24:53
5.0 / 5
13
تگهای خبر: برنامه , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان