نحوه مصرف ویتامین D در افراد با سنین مختلف
رژیم آسان: رییس انجمن علمی تغذیه خردسالان ایران در مورد نحوه مصرف ویتامین ها در افراد با سنین مختلف توضیحاتی داد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، علی اکبر سیاری استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس بیستمین کنگره ملی تغذیه خردسالان و نوجوانان، که در ایام ۲۶ لغایت ۲۸ دی ماه در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود، در مورد امنیت غذایی مردم ایران اظهار داشت: امنیت غذایی به مدلول دسترسی همه مردم در تمام اوقات زندگی به غذای کافی و سالم بمنظور فراهم شدن زندگی سالم و فعال است. وی ادامه داد: این مساله به درآمد خانه وار و دسترسی غذایی، سواد تغذیه ای و سلامتی مرتبط می باشد و همانطور که ملاحظه می شود موضوع امنیت غذایی چند بخشی است. جمعیت ایران ۸۰ میلیون نفر است و تمام این جمعیت باید قسمتی از درآمد خودرا جهت تشکیل سبد غذایی خانوار اختصاص داده و با دانش و علم تغذیه ای که دارند بتوانند سفره غذای سالمی را برای خانواده خود فراهم آورند. سیاری افزود: بدن انسان از میلیاردها سلول تشکیل شده و سلامتی این سلول ها تعیین کننده سلامت بقا و زندگی سالم فرد است؛ که یکی از نیازهای اساسی آن، مواد غذایی است. برخورداری مطلوب از غذای مصرف شده مستلزم برخورداری از بدن سالم و این دو لازمه زندگی سالم می باشد. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: در امنیت غذایی، مواد مغذی همچون انرژی، پروتئین، ویتامین ها و عناصر معدنی برای تامین سوخت و ساز سلولی، بقا و رشد و سلامت و قدرت کار فکری جسمی و مصونیت بدن در مقابل بیماریهای عفونی در پروسه بهره گیری سلولی از غذای مصرفی لازم است. به همین خاطر باید در همه ایام در تمام مناطق کشور برای همه گروههای سنی تدارک دیده شود. وی اذعان کرد: همین طور تامین امنیت غذایی به مواردی شامل دسترسی اقتصادی (درآمد و قیمت)، تولید مواد غذایی و دسترسی فیزیکی به آن (غذا در محل زندگی در دسترس باشد)، فرهنگ و سواد تغذیه ای برای انتخاب سبد و تشکیل سفره غذایی خانوار فراهم باشد، سلامت جسمی روانی و اجتماعی بستگی دارد. سیاری بیان داشت: باتوجه به عوامل فوق که چندبخشی است، مسئله امنیت مواد غذایی با خطراتی روبروست همچون این که بر اساس گزارش ۲۰۲۲ سازمان جهانی بهداشت در دنیا ۱۴۹ میلیون کودک زیر ۵ سال به سبب فقر غذایی گرفتار کوتاه قدی می باشند. ۴۹ میلیون کودک لاغر و در ایران ۱۰ درصد خردسالان گرفتار لاغری هستند. وی ادامه داد: سوءتغذیه بر روی سلامت، رشد و تکامل خردسالان اثر سو می گذارد، بهره هوشی را می کاهد، بازماندگی از تحصیل را موجب می شود، بازار کار را تحت تأثیر قرار می دهد و مشکلات توسعه ای را به وجود می آورد. سیاری گفت: بحث تغذیه چون به درآمد و سواد فرهنگی خانواده، دسترسی به مواد غذایی و سلامت خردسالان بستگی دارد، به خاطر اهمین وابعاد گسترده آن سالانه کنگره ای را با عنوان تغذیه در خردسالان و نوجوانان برگزار می نماییم. وی افزود: با توجه به این که سلامت خردسالان با دریافت انرژی، پروتئین، ریزمغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی ارتباط دارد، اگر مواد غذایی به خردسالان کم یا زیاد برسد گرفتار سو تغذیه می شوند. رییس انجمن علمی تغذیه خردسالان ایران با تاکید به مطالعاتی که در ایران در مورد وضعیت تغذیه خردسالان در مورد دریافت انرژی، پروتئین، ریزمغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی انجام شده است، اظهار داشت: نزدیک به ۲۴ درصد خردسالان ۲۳ تا ۲۵ ماهه و بالاتر از ۶۱ درصد افراد بالای ۶ سال و همین طور ۸۶ درصد زنان کمبود ویتامین D دارند، ویتامین D در جذب کلسیم، روی و فسفات نقش دارد. سیاری اشاره کرد: برای رشد استخوان باید ویتامین D مصرف شود منبع اصلی تولید این ویتامین تابش نور خورشید به پوست است و مواد غذایی همچون ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ، لبنیات و سبزیجات ویتامین D دارند. وی بیان داشت: ۲۵ درصد جمعیت دنیا کمبود آهن دارند و در ایران نزدیک به ۱۵ درصد زنان حامله کمبود آهن دارند، در روستاها نیز این کمبود ۲۰ درصد است همین طور کمی بالاتر از ۱۷ درصد شیرخواران تا ۳ ماه و ۱۱ درصد نوجوانان کمبود آهن دارند. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: کمبود آهن منجر به کم خونی می شود، آهنی که در غذاهای حیوانی است ارزش غذایی بیشتری از آهن مواد غذایی گیاهی دارد. همین طور کمبود اسید فولیک برای رشد مغز و تکامل آن مهمست کمبود آن موجب لطمه و توقف رشد مغزی می شود به همین دلیل به مادران حامله سفارش می شود اسید فولیک را برای رشد و تکامل خردسالان بهره گیرند. وی افزود: در خردسالان از روز سوم تولد تا ۱۵ روزگی ۴۰۰ واحد ویتامین D و ۱۵۰۰ واحد ویتامین A در سراسر کشور توسط شبکه بهداشتی درمانی کشور باید در دسترس همه خردسالان قرار گیرد. ۲۹ درصد خردسالان و ۱۲ درصد نوجوانان کمبود روی دارند، همین طور بالاتر از ۱۸ درصد خردسالان کمبود ویتامین A داشته که در بعضی گروههای سنی این عدد به ۲۲ درصد می رسد. رییس انجمن علمی تغذیه خردسالان ایران، با بیان راهکارهایی برای جبران کمبود این ویتامین ها افزود: بهبود امنیت غذایی کشور در گرو آموزش مردم و خصوصاً مادران از نظر فرهنگ و سواد تغذیه ای، غنی سازی مواد غذایی با ریزمغذی ها، مکمل یاری، ارتقای سطح بهداشت عمومی و کنترل بیماری عفونی و انگلی و بهره مندی از مواد غذایی در همه ایام زندگی دانست. سیاری درباره ی مکمل یاری نیز بیان کرد: اگر خردسالان شیرخوار زیر ۲۵۰۰ گرم متولد شوند به ازای هر یک کیلوگرم ۲ میلی گرم آهن المنتال باید روزانه دریافت نمایند و اگر نارس نباشند از ۶ ماهگی برای آنان ۱۵ میلی گرم روزانه آهن تجویز می شود و این تجویز تا دو سال تمام، برای خردسالان سفارش می شود. وی مطرح کرد: مصرف ویتامین د تا ۲۴ ماهگی روزانه ۴۰۰ واحد، ۲ تا ۱۲ سالگی هر دو ماه یک دوز ۵۰ هزار واحدی یا ۸۰۰ واحد، ۱۲ تا ۷۰ سالگی ویتامین د ۵۰ هزار و بالای ۷۰ سالگی ویتامین د ۵۰ هزار سفارش می شود. ۲ سال به بالا ۳۰ میلی گرم آهن تجویز می شود، برای ۷ تا ۱۴ سال ۶۰ میلی گرم و یک دفعه در هفته آهن، برای ۱۵ تا ۱۹ سال ۶۰ میلی گرم یک دفعه در هفته، برای زنان حامله ۶۰ میلی گرم مکمل یاری آهن سفارش می شود. رییس بیستمین کنگره ملی تغذیه خردسالان و نوجوانان، اشاره کرد: غنی سازی شیر مدارس با ویتامین D و قرار گرفتن صورت، دست و پا به مدت زمان ۵ تا ۱۰ دقیقه در روز در معرض نور خوشید به جذب ویتامین D کمک می کند؛ همین طور مادران حامله باید برای خرید مکمل برچسب مربوطه را بخوانند که استاندارد باشد اصرار کرد.
منبع: easydiet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب