كارشناس تغذیه هشدار داد؛

خطرات چاقی دوران مدرسه در بزرگسالی

خطرات چاقی دوران مدرسه در بزرگسالی رژیم آسان: چاقی دوران مدرسه با نتایج بلندمدت سلامت همچون افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی و آترواسکلروز هم راه است.


به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، لیلا فرزاد کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن اشاره به اهمیت تغذیه در ارتقای سطح سلامت و جلوگیری از بیماری های مزمن، اظهار داشت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی بصورت یک معضل جهانی مطرح می شود و رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، از علل اصلی بروز آنست، به صورتی که از سال ۱۹۸۰ تابحال چاقی به دو برابر رسیده است. وی ادامه داد: شیوع اضافه وزن و چاقی در سال ۱۹۷۴ در خردسالان ۲ تا ۱۹ سال ۵.۱ درصد و در سال ۲۰۱۰ به ۱۶ درصد رسیده و به ازای هر ۱۰ کودک یک نفر دچار اضافه وزن و چاقی در جهان است. فرزاد افزود: در کشور ما نیز توقف روند چاقی و دیابت، از اهداف راهبردی در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و سند ملی بیماری های غیر واگیر تا سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است. برمبنای نتایج پیمایش ملی "کاسپین ۵ " در سال ۱۳۹۴، حدود ۲۰ درصد دانش آموزان ۷ تا ۱۸ سال گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند و چاقی شکمی در ۲۱ درصد این گروه سنی وجود دارد. وی ادامه داد: خطر ابتلاء به چربی خون بالا، پرفشاری خون، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ نیز در نوجوانان چاق بیشتر است و چاقی دوران مدرسه با نتایج طولانی مدت سلامت همچون افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی و آترواسکلروز در سنین بالاتر مرتبط می باشد. همین طور در مردانی که در نوجوانی گرفتار اضافه وزن بوده اند، خطر سرطان کولورکتال و نقرس و در بانوانی که در نوجوانی گرفتار اضافه وزن بوده اند، خطر آرتریت بیشتر است. فرزاد افزود: مصرف مواد غذایی پرکالری، تنقلات نامناسب، کم تحرکی، افزایش مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر، تبلت و موبایل؛ احتمال بروز اضافه وزن و چاقی خردسالان و نوجوانان را تشدید کرده است. اهمیت تغذیه سالم، نیازهای تغذیه ای نوجوانان برمبنای هرم غذایی ۵ تا ۱۱ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال، عادات غلط غذایی و رفتاری در سنین مدرسه و بلوغ، فعالیت بدنی در کودک و نوجوان ۵ تا ۱۸ سال، ارزیابی وضعیت تغذیه در نوجوانی، مهارت ها و اصول مشاوره، بررسی تن سنجی، فاکتورهای ارزیابی وضعیت رشد دانش آموزان، اضافه وزن و چاقی در سنین مدرسه، از اهم مطالب ارائه شده توسط کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.


منبع:

1403/06/27
10:47:30
5.0 / 5
253
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان