اقدامات پیشگیرانه در مقابله با كووید ۱۹؛
ویتامین ها و مواد معدنی تقویت كننده سیستم ایمنی را بشناسید
به گزارش رژیم آسان رژیم غذایی سالم می تواند از راه افزایش ایمنی بدن، ریسك مبتلا شدن به خیلی از بیماری ها را كم كند. این نظریه در مورد ویروس كووید ۱۹ هم صدق می كند.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، برخی مواد غذایی می توانند همانند معجزه ای برای سلامت باشند. با این وجود محققان هنوز موفق به یافتن یک ماده خوراکی برای پیشگیری یا درمان بیماری کووید ۱۹ نشده اند.
اما محققان معتقدند رژیم غذایی سالم می تواند ریسک ابتلاء به برخی بیماری ها را کاهش داده و حتی از شدت عفونت هم بکاهد.
بدن ما وابسته به سلول های سفید خون، عضو مهم سلول های ایمنی، برای تولید آنتی بادی های است که با ویروس های نظیر کووید ۱۹ مقابله می کند. میوه ها و سبزیجات مملو از آنتی اکسیدان ها و سایر ریزمغذی و درشت مغذی های ضروری، برای تقویت عملکرد سلول های سفید خون ایده آل هستند.
در ادامه به برخی ویتامین ها و موادمعدنی ضروری که باعث تقویت ایمنی بدن شده و ریسک ابتلاء به عفونت کروناویروس را می کاهد معرقفی شده است.
ویتامین A
این ماده مغذی به فرآیند تولید آنتی بادی های کمک می نماید که به بدن در خنثی سازی هجوم عوامل بیماری زا مساعدت می نماید. ازاین رو برای داشتن یک سیستم ایمنی قوی ضروری می باشد. همینطور باعث بهبود سلامت تنفسی هم می شود.
این ویتامین عمدتاً در ماهی های چرب نظیر سالمون و تون، زرده تخم مرغ، مغزیجات آجیلی، دانه ها، پنیر، حبوبات و غلات کامل یافت می شود. همینطور در سبزیجات پهن برگ و سبزیجات دارای رنگ نارنجی و زرد هم وجود دارد. البته در این نوع سبزیجات بتاکاروتن وجود دارد که بدن آنرا تبدیل به ویتامین A می کند.
ویتامین های B
ویتامین های B۶، B۹ و B۱۲ باعث تحریک تولید سلول های قاتل بیشتری در بدن می شود. این سلول های قاتل باعث نابودی سلول های آلوده شده و از بیماری پیشگیری می کنند. سیستم ایمنی را تقویت کرده و به بدن در دفاع از خود در مقابل خطرات ویروسی و باکتریایی کمک می نماید.
ماهی، غلات و حبوبات، سبزیجات پهن برگ، میوه، مغزیجات آجیلی، ماهی، مرغ و گوشت حاوی ویتامین B۶ هستند. سبزیجات پهن برگ سبز، حبوبات، مغزیجات آجیلی و دانه ها هم حاوی ویتامین B۹ معروف به فولات هستند. تخم مرغ، گوشت و لبنیات هم به وفور حاوی ویتامین B۱۲ هستند.
ویتامین C
این ماده مغذی به مقابله با تأثیرات مضر رادیکال های آزاد کمک می نماید. از سلول ها در مقابل فشار اکسایشی محافظت می کند. باعث بهبود توانایی بدن در مقابله با پاتوژن ها می شود. این ماده مغذی همینطور باعث تحریک تولید برخی سلول های خاص در بدن معروف به نتروفیل ها، لمفوسیت ها و فاگوسیت ها می شود که به سیستم ایمنی در مقابله با مهاجم ها کمک می نماید.
مرکبات نظیر پرتقال، لیموشیرین و لیموترش از منابع خوب این ویتامین هستند. این ویتامین همینطور در انواع توت ها، کیوی، بروکلی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه هم یافت می شود.
ویتامین D
این ماده مغذی برای عملکرد درست برخی سلول های ایمنی لازم و ضروری می باشد. این ویتامین همینطور از عفونت های حاد تنفسی هم پیشگیری می کند.
قرارگیری در معرض نورخورشید بهترین شیوه دریافت این ویتامین است. اما تخم مرغ و ماهی ها منبع خوب این ویتامین هستند.
ویتامین E
این ویتامین باعث کاهش فشار اکسایشی می شود و می تواند بافت های صدمه دیده را ترمیم کرده و التهاب را کم کند.
اکثر مغزیجات آجیلی، سبزیجات پهن برگ و روغن های گیاهی غنی از این ویتامین هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب