محمدعلی كشاورز، در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد تغذیه سالم در ماه مبارك رمضان، اظهار داشت: افراد روزه دار باید در وعده های سحر و افطار تعادل را رعایت كرده و از پرخوری پرهیز كنند. در این میان تنها جوانان و نوجوانان به علت در سن رشد بودن می توانند همراه با وعده افطار، شام هم میل كنند.
وی اضافه كرد: اما افراد بزرگسال بهتر است افطار خویش را با مایعات گرم همچون شیر و چای باز كرده و به جای صرف وعده شام، از غذاهای سبك همچون سوپ، آش و لقمه ها استفاده كنند و در صورت تمایل به صرف شام، حتما چندین ساعت بعد از افطار مصرف شود.
این متخصص تغذیه با تاكید بر مصرف سبزیجات تصریح كرد: بهتر است در این ایام از آش و سوپ های سبزیجات استفاده گردد چون كه سبزیجات به علت داشتن پتاسیم باعث نشاط و سرحالی روزه داران در طول روز می شود.
كشاورز در مورد مصرف زولبیا و بامیه هم توضیح داد: حلوا و شیرینی هایی همچون زولبیا و بامیه به علت سنگین بودن به بدن صدمه می زنند و باید به صورت بسیار مختصر مصرف شود. بهتر است روزه داران به جای استفاده از این شیرینی ها، از خرما كه بهترین ماده قندی مناسب افطار است، استفاده كنند. خرما هم به علت داشتن املاح و ویتامین بهترین ماده قندی برای افطار است.
وی تصریح كرد: روزه داران تلاش كنند پس از افطار به جای صرف وعده های سنگین غذایی، حتما میوه مصرف كنند. مصرف میوه به علت داشتن املاح، نمك و الكترونیك های لازم برای بدن، ضروری می باشد.
كشاورز با اشاره به اینكه بعضی به اشتباه در ماه رمضان تصور می كنند كه سه تا ۵ كیلو وزن كم كرده اند، توضیح داد: این یك تصور غلط و كاهش وزن كاذب است كه به علت كاهش آب و قند ذخیره شده در كبد، وزن بدن كاسته می شود. این در شرایطی است كه چندین هفته بعد از ماه رمضان این وزن باردیگر باز می گردد.
وی با اشاره بر ضرورت پرهیز از پرخوری تصریح كرد: متأسفانه خیلی از افراد در ماه رمضان چاق شده و چربی خون آنها بالا می رود كه دلیل این امر پرخوری و عدم صرفه جویی در استفاده از مواد قندی است. در نتیجه سفارش می شود هموطنان در مصرف این مواد توجه داشته و بیش تر از خرما استفاده كنند.
منبع: رژیم آسان