به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، محققان دانشگاه آریزونا آمریكا عنوان می كنند جنیستین، تركیب موجود در مواد غذایی سویا، می تواند از ژن BRCA۱ محافظت كند، ژنی كه نقش اساسی در پیشگیری از رشد تومور در بافت سینه ایفاء می كند.
ژن BRCA۱ ژن سركوب كننده تومور است. در صورتیكه به طورعادی عمل كند، به حفظ پایداری و ثبات DNA كمك می نماید و در مقابل بیماری های ژنتیكی نظیر سرطان نقش حفاظتی ایفاء می كند؛ زمیانیكه ژن BRCA۱ به شكل غیرعادی عمل كند، عملكرد دفاعی بدن در مقابل سرطان سینه مختل می گردد.
درصد كمی از موارد مبتلا شدن به سرطان سینه ناشی از جهش در ژن BRCA۱ است، خیلی از بیماران دیگر مبتلا به سرطان سینه دارای نسخه های عادی هستند، اما ژن های شان "متانول دار" شده اند، یعنی در رشته مولكول های كربن پیچیده شده كه آنها را غیرقابل خواندن می كند.
به گفته محققان، ژن BRCA۱ خاموش در این شیوه قادر به انجام وظیفه اش به عنوان سركوب كننده تومور نیست.
یك گیرنده موسوم به AhR (گیرنده هیدروكربن آروماتیك) ژن BRCA۱ را خاموش می كند و در نتیجه زنجیره ای از تاثیرات نامطلوب آغاز می گردد.
زمانیكه BRCA۱ قادر به انجام وظایفش به عنوان سركوب كننده تومور نباشد، سلول های سرطانی می توانند تكثیر یابند.
محققان این مطالعه دریافتند AhR می تواند با استفاده از جنیستین مورد هدف قرار گیرد.
تیم تحقیق امیدوار است این كشف بتواند منجر به درمان مبتنی بر جنیستین شود و بتواند اقدامات مضر AhR را متوقف سازد.