به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، طبق گفته محققان دانشگاه كالیفرنیا، در حالی كه روغن سویا اصلاح شده به لحاظ ژنتیكی (GM) در مقایسه با روغن سویا عادی، كمتر باعث چاقی و تولید مقاومت انسولین می شود، اما تاثیرات آن بر دیابت و كبد چرب مشابه با روغن سویا معمولی است.
تیم تحقیق روغن سویا مهندسی شده را كه حاوی میزان پایین اسید لینولئیك است را بررسی كردند؛ چنین روغنی از لحاظ تركیب مشابه روغن زیتون است.
محققان تاثیرات متابولیكی بلندمدت روغن سویا را با روغن سویا GM مقایسه كردند.
پژوهشگران همینطور هردو نوع روغن سویا را با روغن نارگیل، كه سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده است مقایسه كردند؛ وجود اسیدهای چرب اشباع شده باعث حداقل میزان اضافه وزن می گردد.
فرانسیس اسلادك، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «هر سه نوع روغن باعث افزایش میزان كلسترول در كبد و خون شدند و این باور را كه روغن سویا باعث كاهش میزان كلسترول می گردد را از بین بردند. »
سپس محققان روغن سویا GM را با روغن زیتون مقایسه كردند. هر دو روغن دارای میزان بالای اسید لولئیك هستند، اسید چربی كه باعث كاهش فشارخون شده و به كاهش وزن كمك می كند.
پونامجوت دئول، محقق دیگر این تحقیق، در این باره می گوید: «در آزمایش بر روی موش ها مشاهده كردیم تاثیرات روغن زیتون مشابه با روغن سویا GM بود و منجر به چاقی بیشتری در مقایسه با روغن نارگیل شد، باآنكه در مقایسه با روغن سویا عادی كمتر بود. »
وی در ادامه اضافه كرد: «روغن سویا GM كه دارای تركیب اسیدچرب مشابه با روغن زیتون است، باعث بزرگ شدن كبد و بدكاری كبد شد. »
اسلادك اذعان می كند: «یافته های ما الزاما به سایر محصولات سویا نظیر سویا سس یا شیر سویا مرتبط نمی شود. »