به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه تافتس آمریكا بر روی ۴۰ فرد سالم ۵۰ سال به بالا كه به مدت ۶ ماه هر روز یك آووكادو تازه می خوردند، نشان داد كه میزان لوتئین چشم هایشان افزایش یافت و عملكرد شناختی شان هم بهبود یافت.
لوتئین رنگدانه موجود در میوه ها و سبزیجات است كه در خون، چشم و مغز تجمع كرده و به عنوان یك عامل ضدالتهابی و آنتی اكسیدانی عمل می كند.
محققان در این مطالعه، رشد تدریجی میزان لوتئین را در چشم ها و میزان روند بهبود در مهارت های شناختی را با اندازه گیری از طریق آزمایش های طراحی شده برای ارزیابی حافظه، سرعت پردازش و میزان توجه كنترل كردند.
در مقابل، گروه كنترل كه آووكادو مصرف نكرده بودند، در دوره مطالعه كمتر میزان بهبودی در سلامت شناختی شان را تجربه كردند.
الیزابت جانسون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «چربی ها مونواشباع، فیبر، لوتئین و سایر بیواكتیوهای موجود در آووكادو بسیار در غنی سازی میزان لوتئین عصبی موثر هستند و نه تنها برای سلامت چشم، بلكه برای سلامت مغز هم فواید زیادی دارند.»
وی در ادامه می افزاید: «نتایج این مطالعه جدید آشكار می سازد كه میزان لوتئین موجود در چشم در افراد مصرف كننده آووكادو تازه در مقایسه با گروه مصرف كننده مكمل لوتئین، بیش از دو برابر شده بود.»
این یافته ها بر اساس مصرف یك آووكادو كامل در روز معادل ۳۶۹ میكروگرم لوتئین است.
كمبود لوتئین موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های وابسته به سن، از جمله از دست دادن بینایی و یا اختلالات مانند دژنراسیون ماكولا و آب مروارید می شود. لوتئین از سلول های سالم با متوقف كردن رشد سلول های بدخیم محافظت می كند.