به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، ژا ژیونگ یانگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه واندربیلت تنسی، و همكارانش رابطه بین انواع خاص و كلی چربی های رژیمی را با ریسك ابتلا به سرطان ریه در آنالیز ۱۰ مطالعه جامع از ایالات متحده، اروپا و اسیا بررسی كردند.
محققان ۱۸,۸۲۲ مورد ابتلا به سرطان ریه را در بین ۱,۴۴۵,۸۵۰ شركت كننده در طول مدت متوسط ۹.۴ سال شناسایی كردند.
محققان به رابطه بین مصرف بالای چربی اشباع شده با افزایش ریسك سرطان ریه پی بردند. ارتباط مثبت برای چربی اشباع شده برای سیگاری های فعلی (نسبت خطر ۱.۲۳) نیز وجود داشت.
خطر ابتلا به سرطان ریه برای مصرف بالای چربی پلی اشباع نشده (نسبت خطر ۰.۹۲) كاهش یافت.
محققان تاكید دارند اصلاح مصرف چربی رژیمی (یعنی جایگزینی چربی اشباع شده با چربی پلی اشباع نشده) ممكن است ریسم ابتلا به سرطان ریه را بخصوص در افراد سیگاری كاهش دهد.
نمونه های مواد خوراكی حاوی چربی اشباع عبارتند از محصولات چربی حیوانی نظیر خامه، كره، پنیر و سایر محصولات لبنی پرچرب، و گوشت های چرب و محصولات گیاهی عبارتند از روغن نارگیل و روغن پالم. غذاهای آماده نظیر پیتزا، دسرهای لبنی و سوسیس هم حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده هستند.