روایت مرندی از مشکل ریشه ای نظام سلامت
به گزارش رژیم آسان، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، به روایت مشکل ریشه ای برای تغییر مسیر نظام سلامت کشور پرداخت.
به گزارش رژیم آسان به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، سید علیرضا مرندی، در دیدار رئیس کل و مسؤلان سازمان نظام پرستاری با تکیه بر جایگاه پرارزش پرستاری، اضافه کرد: اشکالی در نظام سلامت ایران وجود دارد، اینست که پزشکان و پرستاران اغلب دیدگاه درمان محور دارند به همین علت وقتی هم وزیر یا مسئول می شوند به فکر تجهیزات پزشکی و افزایش بودجه های درمانی هستند.
وی اظهار داشت: این مشکل بسیار ریشه دار است و هنوز نمی دانیم چطور باید آنرا اصلاح نماییم، در حوزه پرستاری هم این بینش وجود دارد، پرستاران هم در ایران برای مراکز درمانی تربیت می شوند در حالیکه در خیلی از کشورها پرستاران برای همه جنبه های پیشگیری و درمانی آموزش می بینند و تربیت می شوند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی اضافه کرد: زمانیکه درآمد جامعه پزشکی از درمان است، دشوار می باشد که آنان را بسمت پیشگیری و نگاه سلامت محور سوق داد. آموزش پزشکی ایران شاید سر منشأ این مشکلات باشد، چون که افراد در این نظام آموزشی یاد نمی گیرند که سلامت انسان و پیشگیری از بروز بیماری چقدر ارزش دارد.
رئیس ستاد سلامت شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: سیستم آموزش کشور باید تغییر کند و از درمان بسمت سلامت و بهداشت پیش برود. این کار سختی است. البته خوشبختانه امروز فرصتی پیدا شده که با حضور دکتر پزشکیان که به دنبال پیشگیری و بهداشت است، این نگاه تقویت شود البته متاسفانه هنوز شاهد این همت در وزارت بهداشت نیستیم.
مرندی اظهار داشت: نحوه آموزش اعضای هیأت علمی پرستاری هم دارای اشکال است. استادان دانشکده پرستاری هم بیشتر دروس نظریه را به دانشجویان آموزش می دهند و به نظر من شاید پرستار با تجربه یک بخش بیمارستانی بیشتر و بهتر از این آموزه های نظریه به دانشجویان درس بدهد.
وی اضافه کرد: مشکل اینجاست که برای حرکت بسمت بهداشت و سلامت، در درون نظام سلامت، مقاومت وجود دارد، در دوره ای هم که بنده وزیر بودم سعی کردیم پرستاران را بسمت خدمات بهداشتی و جامعه محور ببریم اما مقاومت وجود داشت.
منبع: easydiet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب