علویان مطرح كرد؛

۳۰ درصد ایرانیان کبد چرب دارند

۳۰ درصد ایرانیان کبد چرب دارند به گزارش رژیم آسان، فوق تخصص گوارش و کبد، در رابطه با این که چرا اینقدر گرفتار کبد چرب شده ایم، توضیحاتی داد.


به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، سید موید علویان، با عنوان این مطلب که چربی در کمین سلول های بدن نشسته است و روز به روز جامعه ما چاق تر شده است، اظهار داشت: به امتداد افزایش چاقی، خطر بیماریهای قلبی عروقی، سکته های مغزی، بالا رفتن کلسترول و تری گلیسیرید خون و دیابت هم افزایش می یابند. وی ادامه داد: رژیم غذایی نامناسب و پرخوری و در کنار آن کاهلی و کم تحرکی سبب شده که کبدها چرب شوند، تا حدی که بر مبنای برخی تحقیقات انجام شده حداقل ۳۰ درصد از مردم کشورمان گرفتار کبد چرب هستند. علویان به این مساله اشاره کرد: کبد که در دفع سموم وظیفه اساسی دارد، خود با چربی زیاد مسموم می شود. این فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: گرچه کبد چرب بیشتر در افراد چاق دیده می شود ولی در افراد لاغر با سابقه ژنتیکی دیابت و مصرف کنندگان چربی و روغن فراوان هم دیده می شود. وی ادامه داد: زنان خانه دار کم تحرک و کارمندان که وقت زیادی برای آشپزی ندارند و مجبور به مصرف غذاهای آماده و ناسالم می شوند، در معرض ابتلاء به کبد چرب قرار دارند. علویان با عنوان این مطلب که باید با رسوب چربی در کبد مقابله و برای حذف آن تلاش زیادی نمود، افزود: مبتلایان به دیابت مستعد کبد چرب هستند و از سویی دیگر مبتلایان به کبد چرب مستعد ابتلاء به دیابت در آینده هستند. وی ادامه داد: نخستین قدم در درمان کبد چرب، افزایش میزان تحرک و انتخاب ورزش و به موازات آن کاهش چشم گیر مصرف چربی اشباع شده در غذای مصرفی است. چونکه قوی ترین عامل در افزایش چربی های مضر، مصرف اسیدهای چرب اشباع شده است. علویان اظهار داشت: باید محصولات لبنی پرچرب، کره، پنیر، بستنی، سوسیس، گوشت های چرب را حذف نمود و به جای آن از محصولات لبنی کم چرب، گوشت بدون چربی و سبزیجات و میوه بیشتر استفاده نمود. وی ادامه داد: مصرف غذاها به روش آب پز و بخارپز و استفاده از سبزیجات و غذاهای گیاهی از طریق هایی است که میتوان برای جلوگیری از ابتلاء به کبد چرب برای آن حساب ویژه ای در زندگی ایجاد کرد و در کنار مصرف چنین غذاهایی، روزی نیم ساعت ورزش کرد، ورزشی که ضربان قلب ما را به ۱۳۰ در دقیقه برساند و کاملا عرق نماییم. علویان افزود: عده ای از افراد نمی توانند از طعم و مزه غذاهای چرب بگذرند و ادعا دارند که بدون چربی، غذاها برای آنها غیرقابل تحمل خواهد بود. باید به آنها اظهار داشت که چربی برای کبد مضر است و غذایی که سرخ می شود آکنده از چربی مضر است و غذای آب پز بهتر و سالم تر است و یا حداقل کاری که این افراد می توانند انجام دهند، اینست که از روغن کمتری برای سرخ کردن غذا بهره گیرند. وی در همین جهت اضافه کرد: چاره بعدی هم اینست که از ماهیتابه هایی که اخیراً به بازار آمده و غذا را بدون روغن سرخ می کنند، بهره گیرند. علویان اظهار داشت: انسان باید به جنگ عادت های غلط برود. ما بیمارانی داریم که وقتی می گوئیم نمک نخورید، یا غذاهای چرب و سرخ شده نخورید، انگار که دنیا را از آنها گرفته ایم. همین بیماران بعد از آن که گرفتار حملات قلبی می شوند یا سکته مغزی می کنند، چنان وحشتی سراسر وجود آنها را می گیرد و ظرف مدت کوتاهی، عدم مصرف نمک، چربی، قند و…، برای آنها یک مساله عادی می شود و ذائقه آنها کاملا تغییر می کند که نشان میدهد می توانیم عادت غذایی خویش را تغییر دهیم اما همیشه باید برای ما اجبار وجود داشته باشد. این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: ما در ایران عادت های خوب غذایی داشتیم و البته هنوز هم داریم که عده ای از مردم بخصوص در روستاها از آن استفاده می برند و سود آنرا هم می بینند، همچنان که کلم، کاهو، سیب، لیمو، پوست مرکبات، نعناع، پونه، کاسنی، انگور، مرزنگوش، توت، توت فرنگی، هویج، جوانه گندم، خار علیص از گیاهان دوستدار کبد هستند. البته بسیاری هم آنرا فراموش کرده اند. وی ادامه داد: ما غذاهای فست فود سالم هم داریم؛ میرزا قاسمی یک نوع غذای سریع اما سالم می باشد. غذاهایی که در بعضی شهرها با کشک درست می کنند که سرشار و انباشته از کلسیم است. باید به سنت های درست بازگشت. به جای نوشابه های قندی و گازدار، از دوغ های مناسب و شربت های بدون قند نعنا و لیمو ترش استفاده نمود.


منبع:

1403/06/18
17:42:32
5.0 / 5
246
تگهای خبر: بیمار , بیماری , چاقی , چرب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان