محققان پی بردند؛
ارتباط شیرین کننده های مصنوعی با افزایش ریسک قلبی
رژیم آسان: شواهد بیشتر نشان میدهد شیرین کننده مصنوعی رایج اریتریتول ممکنست برای قلب مصرف کنندگان خطراتی بوجود آورد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، مطالعه جدید که شامل ۲۰ داوطلب بالغ سالم بود، نشان داد در نوشابه یا مافین شیرین شده با اریتریتول، این شیرین کننده با افزایش فعالیت پلاکت های خون مرتبط می باشد که می تواند احتمال لخته شدن را افزایش دهد.
تیمی به سرپرستی دکتر «استنلی کازن»، رییس علوم قلب و عروق و متابولیک در مؤسسه تحقیقاتی لرنر کلینیک کلیولند، خاطرنشان کردند که چنین تأثیری با قند مشاهده نشد.
کازن در بیانیه خبری کلینیک توضیح داد: «بسیاری از جوامع حرفه ای و پزشکان بطور معمول سفارش می کنند که افراد در معرض خطر قلبی عروقی بالا مانند کسانی که چاقی، دیابت یا سندرم متابولیک دارند، از غذاهایی که حاوی جایگزین های قند هستند بجای قند بهره گیرند.»
کازن اظهار داشت: «با این حال، یافته های ما بر اهمیت مطالعات بالینی طولانی مدت بیشتر برای ارزیابی ایمنی قلبی عروقی اریتریتول و سایر جایگزین های قند تاکید می کند.»
در مطالعه قبلی همین تیم روی حدودا ۱۲۰۰ نفر مشخص شد افرادی که مقادیر زیادی اریتریتول در خون خود داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار را داشتند تا دو برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته بودند.
در آن زمان، یک بررسی آزمایشگاهی نشان داده بود که اریتریتول با تحریک پلاکت های تشکیل دهنده لخته خون، این اثر مضر را روی قلب به وجود می آورد.
اریتریتول حدود ۷۰ درصد شیرینی قند را داراست و بوسیله تخمیر ذرت بصورت تجاری تولید می شود. بگفته کازن، این ماده در خیلی از غذاهای کتو و غذاهای بدون قند یافت می شود و جز تعدادی از محصولات شیرین کننده است.
در مطالعه جدید، به ۲۰ داوطلب سالم دوز اریتریتول معادل دوز موجود در کلوچه یا قوطی نوشابه رژیمی داده شد.
محققان دریافتند که بلا فاصله بعد از آن، سطح اریتریتول در خون ۱۰۰۰ برابر شد و این با افزایش شدید تشکیل لخته خون در بین داوطلبان همراه بود.
محققان دریافتند یک وعده استاندارد غذا یا نوشیدنی شیرین شده با اریتریتول ممکنست به شدت اثر مستقیم تشکیل لخته را تحریک کند.
اریتریتول توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده به عنوان "کاملاً ایمن" طبقه بندی می شود. طبق گفته گروه کازن، اریتریتول یک الکل قندی است که بطور طبیعی در میوه ها و سبزیجات یافت می شود و یک محصول جانبی متابولیسم گلوکز در بافت انسان است، بااینکه در مقادیر کم وجود دارد.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب