محققان می گویند؛
زیاد نوشیدن نوشابه رژیمی خطر بیماری کبدی را بیشتر می کند
رژیم آسان: رژیم آسان: یک مطالعه جدید نشان میدهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکنست خطر مبتلاشدن به بیماری استئاتوتیک کبدی در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، نوشابه های رژیمی اغلب به عنوان محصولاتی به بازار عرضه می شوند که به مدیریت وزن کمک می کنند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکنست با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.
مطالعات قبلی نشان میدهد که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط می باشد.
متخصصان سلامت موافقند که نوشابه های رژیمی ممکنست موجب افزایش وزن و بیماری کبد شود.
مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشابه های رژیمی نیز ممکنست خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
بیماری استئاتوتیک کبدی در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع ترین بیماریهای کبدی است. برآوردهای فعلی نشان میدهد که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می دهد.
MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.
این بیماری که با تجمع بیش از اندازه چربی در کبد مشخص می شود، هیچ علامت اولیه ای ندارد. این بیماری می تواند به استئاتوهپاتیت در رابطه با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل گردد، یک بیماری جدی تر که می تواند منجر به زخم های کبدی و سیروز شود.
در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را برای مساعدت با کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD سفارش می کنند.
متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه ممکنست با بوجودآوردن مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.
تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده های مصنوعی را با افزایش ریسک چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگرهای سندرم متابولیک مرتبط می کند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده های مصنوعی ممکنست مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم های روده بالا برند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.
محققان معتقدند شیرین کننده های مصنوعی ممکنست بوسیله محور روده-مغز بر کبد تأثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده های مصنوعی در نوشابه های رژیمی می توانند بر ترکیب میکروبی روده تأثیر بگذارند که به نوبه خود می تواند بر این محور تأثیر بگذارد. این شرایط می تواند بر فرآیندهای متابولیک تأثیر گذاشته و بطور بالقوه به بروز مشکلات در رابطه با کبد منجر شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب