توصیه محققان؛
مواد خوراكی تقویت كننده سلامت كبد را بشناسید
به گزارش رژیم آسان طبق اعلام انجمن جهانی هپاتیت، هم اكنون حدود 290 میلیون در جهان مبتلا به هپاتیت هستند كه از آن بی خبر بوده و به این رقم تا سال 2030، 76 میلیون نفر افزوده خواهد شد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود 1.4 میلیون نفر جان خویش را به خطر هپاتیت از دست می دهند. از اینرو بر اتخاذ شیوه های كارآمد در جهت كنترل جمعیت افراد مبتلا به هپاتیت تاكید می شود. به قول محققان، شیوه ایده آل جلوگیری از هپاتیت، حفظ سلامت كبد است و بهترین راه هم انتخاب گزینه های مناسب خوراكی است. در ادامه به مواد خوراكی كه به لحاظ علمی حفاظت شان از كبد اثبات شده است، اشاره می شود. گریپ فروت این میوه سرشار از دو آنتی اكسیدان naringenin و naringin است. گریپ فروت با كاهش التهاب و محافظت از سلول ها می تواند از كبد حفاظت نماید. همینطور طبق نتایج این مطالعات، این دو آنتی اكسیدان باعث كاهش روند پیشرفت فیبروز كبدی می شوند. گریپ فروت باعث كاهش میزان چربی در كبد شده و شمار آنزیم های موردنیاز برای سوزاندن چربی را زیاد می كند. از اینرو از انباشت چربی اضافی در كبد جلوگیری می كند. بلوبری و كرنبری این دو میوه حاوی آنتی اكسیدان های موسوم به آنتوسیانین ها هستند. این آنتی اكسیدان ها مسئول رنگ بوده و فواید زیادی برای سلامت دارند. این میوه ها برای حفظ سلامت كبد مفید هستند. می توانند باعث افزایش واكنش سلول های ایمنی و آنزیم های آنتی اكسیدان شوند. همینطور برخی مطالعات نشان داده اند انواع آنتی اكسیدان های موجود در انواع توت ها باعث كاهش روند پیشرفت بافت زخم شده در كبد می شوند. انگور به علت وجود تركیب گیاهی موسوم به رزوراترول در انگور، این میوه برای كبد مفید می باشد. می تواند به شكل موثری باعث كاهش التهاب شده، از صدمه به كبد پیشگیری كند و میزان آنتی اكسیدان های موجود در كبد را افزایش دهد. آب چغندر آب چغندر مملو از نیترات ها و آنتی اكسیدان های موسوم به بتالاین هاست. در كاهش صدمه اكسایشی و التهاب در كبد مفید می باشد. این تركیبات در افرایش آنزیم های طبیعی سم زداكننده مفید هستند. سبزیجات چلیپایی سبزیجات چلیپیایی نظیر كلم بروكلی، كلم بروكسل، و برگ خردل سرشار از فیبر و تركیبات گیاهی سودمند هستند. تحقیقات نشان می دهد عصاره كلم بروكسل و كلم بروكلی می تواند باعث افزایش میزان آنزیم های سم زدا در بدن شده و در مقابل صدمه به كبد از آن محافظت نماید. مغزیجات آجیلی این مغزیجات سرشار از چربی ها، آنتی اكسیدان ها، ویتامین E و تركیبات گیاهی مفیدی هستند و از اینرو از كبد به خوبی محافظت می نمایند. محققان دریافته اند مصرف مغزیجات آجیلی باعث بهبود میزان آنزیم های كبدی می شود. همینطور مطالعه ای دیگر نشان داده است مردانی كه مقدار كمی مغزیجات و دانه های آجیلی مصرف می كنند در مقایسه با مردانی كه مقدار زیادی مغزیجات و دانه های آجیلی مصرف می كنند در معرض ریسك بالاتر مبتلا شدن به كبدچرب غیرالكلی قرار دارند. ماهی های چرب ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی و ساردینز سرشار از اسیدهای چرب اُمگا3 هستند كه باعث كاهش التهاب می شوند. همینطور این چربی های سالم ریسك بیماری كبدی را كم می كنند. طبق نتایج مطالعات، اسیدهای چرب امگا3 به جلوگیری از انباشت چربی در كبد كمك كرده، میزان آنزیم ها را در سطح نرمال نگه می دارند، با التهاب مقابله كرده و باعث بهبود مقاومت انسولین می شوند. روغن زیتون مطالعات مختلف نشان داده اند كه روغن زیتون، روغنی سالم با فواید زیاد است. مصرف روزانه یك قاشق چایخوری روغن زیتون می تواند باعث بهبود میزان آنزیم های كبدی و چربی در كبد شود. همینطور میزان پروتئین در رابطه با تاثیرات متابولیكی مثبت را زیاد می كند. این روغن به كاهش انباشت چربی و بهبود جریان خون در كبد هم كمك می نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب