مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو؛

ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره تامین گردد

ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره تامین گردد به گزارش رژیم آسان مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اشاره به اهمیت سلامت مواد غذایی، اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی بایستی از زنجیره مزرعه تا سفره حفظ شود.


به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، وحید مفید، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، اظهارداشت: ما باید تلاش نماییم در اجرای امور مربوط به ایمنی غذا و جلوگیری از بیماری های منتقله از غذا گام های مؤثری برداریم چون كه دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم است. وی ادامه داد: طی چند سال گذشته برنامه های خوبی در جهت تعیین الگوی ایمنی غذایی كشور، بیان چالش ها و عرضه راهكارها، پیشرفت ها، نقشه راه و طراحی و اجرای پروژه های ملی با هدف كاهش بیماری های غیر واگیر برگزار شده است كه نتایج موفقیت آمیزی هم به دنبال داشته است. مفید اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی بایستی از زنجیره مزرعه تا سفره حفظ شود و تمام كسانی كه در این زنجیره مؤثر هستند مانند امانتدارانی هستند كه باید مسئولیت تأمین شرایط حفظ ایمنی مواد غذایی را بپذیرند و پاسخگو باشند. وی افزود: ما باید از ایمنی و ارزش تغذیه ای مواد غذایی در هر مرحله از زنجیره مطمئن باشیم. تمامی برنامه های ما برای كنترل و اطمینان از این كنترل طراحی شده اند. مفید اظهار داشت: تولید كننده، فروشنده باید وظایف خویش را برای حفظ و انتقال مواد غذایی به حلقه بعدی كامل انجام بدهند تا مواد غذایی سالم، ایمن و با حفظ ارزش تغذیه ای به دست مصرف كننده برسد. وی ادامه داد: ایمنی مواد غذایی یك مسئله همگانی است و تمام افراد درگیر مسئول هستند، حتی مصرف كننده هم مسئولیت و وظایفی دارد كه علاوه بر كمك به حفظ سلامتی خود در بخشی از نظام یكپارچه مدیریت ایمنی مواد غذایی نقش مهم و مؤثری دارد. مثلاً با كنترل شناسه اصالت فرآوده های غذایی و آشامیدنی، علاوه بر عدم مصرف كالای غیر مجاز در جمع آوری و برخورد با فرآوده های قاچاق یا غیر مجاز نقش آفرینی می كنند. مفید تصریح كرد: به جهت اینكه از مصرف مواد غذایی ناایمن جلوگیری شود از مردم می خواهیم اطلاعات برچسب مواد غذایی را در زمان تهیه، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، مجوزهای سازمان غذا و دارو و شناسه اصالت و نشانگرهای رنگی تغذیه ای را كنترل كنند. وی افزود: بخشی از ایمنی مواد غذایی وابسته به اطلاعات برچسب مواد غذایی است. باید اطلاعات برچسب شفاف، خوانا و غیر قابل پاك شدن باشند. برنامه های اداره كل از طرفی ارتقا شاخصهای ایمنی مواد غذایی است و از سوی دیگر برای ارتقا آگاهی مصرف كننده تلاش داریم. برای اصلاح الگوی مصرف همكاری و مشاركت آموزش و پرورش و صدا و سیما سبب اثربخشی بهتر خواهد بود. مفید اظهار داشت: در این خصوص اجرای طرح ملی نشانگرهای رنگی تغذیه ای گامی بسیار مؤثر است كه سازمان غذا و دارو با همكاری صنعت غذا در حال اجرایی نمودن آن است و باید كمك نماییم و دست در دست هم آگاهی و فرهنگ و بسترهای غذای سالم را در میان مردم ارتقا دهیم. وی ادامه داد: مواد غذایی ناسالم و حتی نحوه مصرف مواد غذایی می تواند منجر به طیف وسیعی از مشكلات شود، بنابر این دسترسی غذای سالم و به میزان كافی و شیوه مصرف صحیح كلید حفظ و بهبود سلامتی می باشد و این بدان مفهوم است كه ایمنی مواد غذایی علاوه بر سالم بودن احتیاج به دسترس بودن به اندازه كافی هم هست. مفید اظهار داشت: اداره كل ارزیابی و نظارت بر مواد خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با كمك صنعت غذا و متخصصین امر در تلاش است تا علاوه بر اینكه شاخصهای مهم و مؤثر در سلامتی را به منظور ارتقا سلامت بهبود بخشد از سوی دیگر تلاش می كند از راه ارتقا آگاهی مصرف كننده در شیوه و سبك مصرف در حوزه غذا تغییراتی ایجاد شود تا با عنایت به مشكلات جوامع صنعتی در حفظ و ارتقا سلامتی مؤثر باشد.

1398/03/27
18:04:30
5.0 / 5
4249
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان