به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، محققان دانشگاه لوون و دانشگاه بروكسل بلژیك در تحقیقات خود دریافته اند قند باعث بیداری سلول های سرطانی شده و تومورها را تهاجمی تر می كند.
محققان توضیح دادند چگونه «اثر واربورگ» اتفاق می افتد، پدیده ای كه در آن سلول های سرطانی به سرعت قند را تجزیه كرده و رشد سلول را تحریك می كنند.
این یافته نشاندهنده وجود رابطه مثبت بین قند و سرطان است كه ممكن است تاثیرات مخربی بر رژیم غذایی بیماران سرطانی داشته باشد.
این پروژه متمركز بر اثر واربورگ بود؛ یعنی مشاهده اینكه تومورها به شكل قابل توجهی مقادیر زیاد قند را به لاكتات در مقایسه با بافت های سالم تبدیل می كنند.
به عنوان یكی از مهم ترین خصوصیت های سلول های سرطانی، این پدیده به شكل گسترده ای مورد مطالعه قرار گرفته و حتی برای تشخیص تومورهای مغزی مورد استفاده واقع می گردد.
اما هنوز مشخص نیست كه این اثر فقط علامت سرطان است یا علت آن است.
یوهان تولین، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «تحقیق ما نشان داده است كه چگونه مصرف بیش از حد قند توسط سلول های سرطانی منجر به چرخه تحریك مداوم رشد و پیشرفت سرطان می گردد. »
وی در ادامه می افزاید: «حال قادر به توضیح رابطه بین قدرت اثر واربورگ و تهاجمی بودن تومور هستیم. این رابطه بین قند و سرطان دارای پیامدهای گسترده ای است. »
محققان می گویند مصرف مواد قندی به مراتب اعتیادآورتر از كوكائین است. مصرف بیش از اندازه قند باعث بروز مشكلات مختلف سلامت می گردد و یكی از علل اصلی چاقی است.