در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

احتمال تاثیر عوامل ژنتیك و دارویی در بروز اختلال اوتیسم

احتمال تاثیر عوامل ژنتیك و دارویی در بروز اختلال اوتیسم رژیم آسان: دانشیار گروه روانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی استان كردستان ضمن تشریح نشانه های وجود اختلال اوتیسم در كودكان، تصریح كرد: تحقیقات نشان داده است كه احتمال تاثیر عوامل ژنتیك و دارویی در بروز این بیماری وجود دارد. در خانواده هایی كه این بیماری نسل به نسل انتقال پیدا می كند احتمال تولد كودكان داخل طیف اوتیسم بیشتر است.



دكتر فایق یوسفی در گفت و گو با ایسنا درباره تاثیرات بروز اختلال اوتیسم در كودكان اظهاركرد: اختلال طیف اوتیسم، اختلالی عصبی- رشدی است كه در دوران كودكی و پیش از سه سالگی بروز می كند. این اختلال با تاثیر روی مغز كودكان، سبب می گردد آن ها در سه حوزه تعاملات اجتماعی، ارتباط با دیگران و نداشتن ابزارهایی برای تعاملات همچون تماس چشمی مشكل داشته باشند.

وی با اشاره به چهار مشخصه شناسایی این اختلال اظهار داشت: كودكانی كه در سن ۱۲ماهگی «هجا» را به كار نمی برند، در ۱۹ماهگی كلمه نمی گویند، پیش از ۲۴ماهگی تركیب دو كلمه را نمی گویند و كودكانی كه قادر به برقراری تماس چشمی نیستند دارای اختلال اوتیسم هستند. از عوامل احتمالی این بیماری علت شناخته شده و مشخصی برای اوتیسم كشف نشده اما تحقیقات نشان داده است كه احتمال تاثیر عوامل ژنتیك و دارویی در بروز این بیماری وجود دارد. در خانواده هایی كه این بیماری نسل به نسل انتقال پیدا می كند احتمال تولد كودكان داخل طیف اوتیسم بیشتر است.

یوسفی خاطرنشان كرد: مصرف قرص های دیابت و مسكن در زمان حاملگی و سن بالای پدر و مادر از عوامل تولد نوزاد مبتلا به بیماری اوتیسم است. علائم شایع اوتیسم شامل عدم برقراری ارتباط چشمی، ناتوانی كلامی، انواع رفتارها و علاقه به بازی های تكراری، تاخیر در یادگیری و حرف زدن، بی توجهی به احساس درد، وابستگی شدید به پدر و مادر و عدم ارتباط با دیگران در روابط اجتماعی می گردد. از هر ۱۰۰ نفر یك نفر به این اختلال مبتلا می گردد و در پسران چهار برابر شایع تر از كودكان دختر است.

وی با اشاره به اینكه طبق آمار ۸۰ درصد مبتلایان به اوتیسم هوش كمتری دارند و در سطح نرمال نیستند، اظهاركرد: افراد داخل طیف اوتیسم كه دارای ضریب هوشی بالای ۸۵ درصد هستند بدون هیچگونه تاخیر زبانی می توانند صحبت كنند و ضریب هوشی نرمالی دارند. كودكان داخل طیف شدید اوتیسم هم ضریب هوشی كمتر از ۷۰ درصد دارند كه ممكن است همراه با عقب ماندگی باشد. همینطور كودكان دارای ضریب هوشی ۷۰ تا ۸۹ درصد هم در مرز قرار دارند و در رده كودكان دارای اختلال اوتیسم متوسط قرار می گیرند؛ آنها نه عادی هستند و نه عقب مانده.

یوسفی به معیارهای تشخیص اوتیسم هم اشاره نمود و اظهار داشت: نارسایی های پایدار در ارتباط اجتماعی، نقص در ادراك كاربرد مهارت های ارتباطی برای اهداف اجتماعی، كمبود در رفتارهای غیركلامی و ناتوانی در درك معانی پنهان و مبهم زبان از معیارهای تشخیص اوتیسم است.

وی ادامه داد: افراد دارای اوتیسم علائم مختلف و گوناگونی از خود نشان می دهند. طبقه بندی اوتیسم شامل اوتیسم كلاسیك یا همان اختلال اوتیسم، اختلالات نافذ رشد و تشخیص نیافته است. این نوع از اختلال مجموعه ای از خصوصیت ها را شامل می گردد كه شبیه به اوتیسم است اما به شدت آن نیست. علاوه بر آن سندروم «رت» هم اختلالی ارثی است كه دختران را تحت تاثیر خود قرار می دهد، علائم شناختی دارد و با حمله های صرعی همراه است كه با افزایش سن اضافه می گردد. اختلال اسپرگر هم نوعی از اوتیسم است كه خصوصیت های آن را دارد اما توانمندی زبانی فرد بدون صدمه باقی می ماند.

این دانشیار گروه روانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی استان كردستان اضافه كرد: اختلال اوتیسم ممكن است همزمان با چند بیماری همراه باشد. گاهی فرد مبتلا به اوتیسم بیش فعال است و رفتارهای خطرناكی انجام می دهد. بی نظم و همیشه در حال جنب و جوش یا حواس پرت است كه با تشخیص درست باید درمان همزمان برای او صورت گیرد. برنامه های آموزشی، رفتاری و سایر تكنیك های آموزشی كه معطوف به ایجاد تغییر در رفتار كودك داخل طیف اوتیسم است همینطور در اختیار قرار دادن فرصتی برای رشد و بهبود رفتاری همچون مداخلات روانی موثر در درمان این اختلال است.

وی اضافه كرد: خانواده ها باید با این كودكان طوری رفتار كنند كه رفتارهای خوب و درست كودك را تشویق و رفتارهای بد او را نادیده بگیرند. موسیقی هم در بهبود اوتیسم نقش مهمی دارد. در واقع گنجاندن موسیقی بدون كلام یا سنتی در برنامه هر روز می تواند موثر باشد. بازی درمانی هم یكی از موارد مداخلات رفتاری است كه در بهبود بیماری كودك كمك می نماید و سبب بهبود برقراری ارتباط و تماس چشمی در كودك می گردد.

یوسفی در انتها اظهار داشت: اگر این كودكان اوتیسم خفیف داشته باشند می توانند در مدارس عادی ادامه تحصیل بدهند ولی اگر داخل طیف اوتیسم شدید باشند، توانایی ادامه تحصیل در مدارس عادی را ندارند. كلاس های آموزشی برای این كودكان سبب می گردد حرفه ای را یاد بگیرند و بتوانند در آینده به بازار كار وارد شوند و درآمدی داشته باشند. كودكانی كه داخل طیف متوسط اوتیسم هستند و ضریب هوشی نرمال دارند، بیشتر به حمایت خانواده و دیگران نیازمند هستند تا بتوانند با جامعه ارتباط برقرار كنند.




1397/03/26
12:17:02
5.0 / 5
4673
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان