همزمان با 4 سالگی تحول در نظام درمانی كشور تشریح شد

بستری ارزان در بیمارستان ها بعلاوه نمودار

بستری ارزان در بیمارستان ها بعلاوه نمودار رژیم آسان: اردیبهشت امسال ˮتحول سلامتˮ چهار ساله شد و هرچند بار سنگین بی پولی و بدعهدی بیمه ها و سایر شركا را به دوش می كشد، اما در این مدت توانست درمان نسبتا ارزان و در دسترس را برای بیماران فراهم آورد. دست اندركارانش هم امید دارند در سایه تدبیر، چالش هایش رفع شده و همچنان به مسیر ادامه دهد.



دكتر قاسم جان بابایی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات مهم حوزه درمان در جهت افزایش پوشش مالی بیماران و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، اظهار داشت: یكی از بسته هایی كه در حوزه درمان و طی طرح تحول نظام سلامت اجرا شد، برنامه ارتقای كیفیت ویزیت پزشكان در مراكز تحت پوشش وزارت بهداشت بود. باید توجه كرد كه هدف از اجرای این برنامه كاهش پرداخت از جیب مردم و دسترسی عادلانه به خدمات سلامت است.
۱۵۷ میلیون بار ویزیت ارزان
وی اضافه كرد: با اجرای این برنامه در خلال طرح تحول سلامت تابحال ۱۵۷ میلیون بار ویزیت در بخش دولتی توسط پزشكان متخصص و فوق تخصص با قیمت ۳۵۰۰ تومان انجام شده است، این در حالیست كه پیش از اجرای این طرح مبلغ ویزیت ۳۳ هزار تومان بود.

جان بابایی با اشاره به اینكه پیش از شروع برنامه تحول نظام سلامت، ۸۰ درصد خدمات سرپایی در بخش خصوصی با تعرفه خصوصی عرضه می شد، اضافه كرد: هم اكنون با اجرای این برنامه عرضه خدمات سرپایی در بخش دولتی به ۵۰ درصد رسیده است. علاوه بر این با ساخت بیش از ۱۳۰ كلینیك ویژه، پزشكان متخصص و فوق تخصص در رشته های اصلی برای ارئه خدمات در حوزه هایی چون زنان، داخلی، چشم پزشكی، دندانپزشكی، اطفال، قلب و... در مناطق مختلف بویژه مناطق محروم و دور افتاده ای مانند سردشت، دشتستان، بم، ایرانشهر، عجب شیر، لردگان، بویین زهرا، سقز، گیلان غرب، گنبد كاووس و... و. حضور یافته و كیفیت عرضه خدمات را ارتقا دادند. باید توجه كرد كه این اقدامات دسترسی مردم به خدمات تخصصی ارزان قیمت را افزایش داده است.


خدمات بستری ارزان شد
معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه صحبت هایش به اقدامات انجام شده در حوزه بستری اشاره و اظهار نمود: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در دنیا مراقبت های بستری در مراكز درمانی و بیمارستانی به علت هزینه های سنگین و كمرشكن، از دلایل اصلی نارضایتی مردم به حساب می آید، در كشور ما هم پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت با چنین مشكلاتی مواجه بودیم، اما در قالب برنامه كاهش فرانشیز، میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های وزارت بهداشت كاهش یافت؛ به طوریكه سهم مردم در هزینه های بستری از ۳۷ درصد به پنج درصد برای روستاییان و ۱۰ درصد برای شهرنشینان رسید و از ۳۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار بستری حمایت مالی به عمل آمد. همینطور برای ۷۷.۴ درصد جمعیت كشور در حوزه بیماران بستری، در برابر هزینه های كمرشكن در بیمارستان های دولتی به صورت هدفمند حفاظت مالی انجام شد.

جان بابایی با اشاره به اینكه با اجرای برنامه تحول نظام سلامت، سالانه ۱۳هزار میلیارد تومان از پرداختی همه مردم كاسته شده است، اظهار داشت: به عبارت دیگر با اجرای این طرح از تحمیل سالانه ۵۲۰ میلیون تومان هزینه به ازای هر خانواده ایرانی در حوزه درمان جلوگیری شده است.





وی در ادامه با اشاره به سیاست های جمعیتی مقام معظم رهبری هم اظهار داشت: با عنایت به این سیاست ها و طی برنامه ریزی های انجام شده، مراكز درمان ناباروری دولتی ۶۰ درصد افزایش یافتند كه این اتفاق منجر به افزایش دسترسی زوج های نابارور به خدمات مورد نیازشان با تعرفه دولتی در هر استان شد. از جانب دیگر با كاهش ۸۵ درصدی هزینه های درمان ناباروری در مراكز دولتی، به سه میلیون زوج ایرانی نابارور كمك شد.

جان بابایی همینطور به طرح های توسعه ای و بهسازی طرح تحول نظام سلامت اشاره نمود و اظهار داشت: با تجهیز بیمارستان های كشور به تجهیزات پیشرفته و مدرن تشخیصی و درمانی و حضور پزشكان متخصص و كادر درمان مجرب، اعمال جراحی خاص و حیاتی در سراسر كشور بویژه در مناطق محروم امكان پذیر شد.
توزیع ۷۰۰۰۰ دستگاه پزشكی در مراكز درمانی
وی از توزیع ۷۰۰۰۰ دستگاه پزشكی مانند ام آر آی، سی تی اسكن، آنژیوگرافی، سونوگرافی، رادیولوژی، اندوسكوپی، ماشین بیهوشی، دستگاه تنفس مكانیكی بخش مراقبت های ویژه، تخت مكانیزه جراحی و دستگاه مانیتور قلب در بیمارستان های سراسر كشور اطلاع داد و اضافه كرد: همینطور بیش از ۶۰۰۰ پزشك متخصص و فوق تخصص در ۳۰۲ شهر كمتر توسعه یافته و محروم سراسر كشور حضور بهم رساندند. باید توجه كرد كه این امكانات سبب شد بتوانیم اعمال جراحی متعددی را در مناطق محروم انجام دهیم. بعنوان مثال می توان به نخستین جراحی پیوند شریان دست در سقز، خارج كردن تومور مغزی در میانه، نخستین عمل جراحی صرع مقاوم به درمان در كشور در شیراز و نخستین جراحی قلب در یاسوج اشاره نمود.



معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات تحولی در اورژانس ها هم اظهار داشت: پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت تنها ۹۱ بیمارستان دارای پزشك متخصص مقیم بودند، اما هم اكنون در ۴۱۲ بیمارستان دولتی ماهانه ۷۲۰۰ متخصص مقیم برای دسترسی مردم به خدمات درمانی تخصصی به صورت ۲۴ ساعته حضور دارند. باید توجه كرد كه این ظرفیت امكان دریافت خدمات درمانی در نخستین ساعات و در حداقل زمان ممكن را برای بیماران فراهم نموده است كه به تبع آن هزینه های درمانی بعدی افراد هم كاسته می شود. اهمیت این اقدام زمانی بیشتر دیده می گردد كه بدانیم به تاخیر افتادن عرضه خدمات به مصدومان حوادث ترافیكی می تواند عوارض جراحات را افزایش داده و مدت زمان بستری و توانبخشی و در نهایت هزینه های درمانی و اقتصادی خانواده را افزایش دهد.





جان بابایی ادامه داد: از طرفی در ادامه اجرای برنامه تحول شاهد افزایش تعداد تخت های مراقبت های ویژه از ۵۸۲۰ تخت به ۸۲۷۳ تخت و رشد ۴۲ درصدی تخت های مراقبت های ویژه بودیم.






1397/02/17
12:54:46
5.0 / 5
5124
تگهای خبر: بیمار , پزشك , جراحی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان